ARTICOLE DIN PRESA

   

Solutionarea pe cale amiabila costa mai putin decat procesele sau plangerile

Clientii bancilor, ai firmelor de leasing si de asigurari vor putea apela la mediatorii din Uniunea Mediatorilor Bancari pentru a-si rezolva pe cale amiabila problemele cu creditele sau cu asigurarile. Mediatorii sustin ca o asemenea procedura este mai ieftina decat un proces sau o sesizare adresata autoritatilor.

Legea mediatorilor interzice exercitarea acestei profesii de catre persoane neautorizate, astfel incat bancile nu-si vor putea folosi propriii mediatori pentru solutionarea conflictelor.

  Continuare..


     Bancile isi terorizeaza clientii

        05.12.2009

ANPC a primit numai in luna octombrie 333 de plangeri, an urma carora s-au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei. Atat în 2008, cat si în 2009, cei mai multi consumatori au reclamat majorarea dobanzii la creditele contractate. Reclamatiile sunt foarte putine, pentru ca amenzile aplicate bancilor sunt o sfidare la adresa clientului.

Autoritatea Naiionala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a primit in luna octombrie 333 de reclamatii de la clientii bancilor, in urma carora au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de 107.500 de lei, se arata într-un comunicat de presa al Autoritatii. Ce-i determina .........................

Citeste intreg articolul pe Gazeta de Sud

 

Cei mai mulți clienți sunt nemulțumiți de creșterea nejustificată a dobânzilor

De la lansarea în urma cu o luna, Uniunea Mediatorilor Bancari a solutionat deja doua conflicte dintre clienti si institutiile financiare si are in desfasurare alte patru cazuri.

Tot mai multi clienti sunt nemultumiti in relatia cu banca. Acestia pot apela la un mediator bancar pentru a solicita rezolvarea pe cale amiabila a problemelor.

Cresterea nejustificata a dobanzilor la credite, introducerea unor comisioane sau formularile ambigue din contracte sunt principalele cauze ce genereaza conflicte între banci si clientii acestora.

Multe dintre acestea ajung săase rezolve în instanta, nemultumind in cele din urma una dintre parti. Sau, in multe cazuri, clientul ajunge sa accepte conditile impuse de banca fie ca îi convine sau nu.

Citeste intreg articolul pe Adevarul